onsdag 11. april 2007

Fløtegratinerte poteter - blåmuggost

Siden vi hadde en del rester på hytteturen ble det en litt uvanlig versjon av fløtegratinerte poteter, men utrolig god og en fantastisk lukt.

ca 3 store poteter pr pers
Purre
Blåmuggost
Parmesan
Jarlsberg
Fløte
salt og pepper
smør

Hvor mye man skal ha av de forskjellige ingrediensene må man nesten se an.
Skrell og skjær poteten i skiver.
Jeg bruker ofte den grønneste delen av purren den gir mye smak, men den må finhakkes. Den hvite delen kan bare kuttes i skiver, så deler ringene seg selv.
Ta en smørklump og smør forma/langpanna. Legg et lag med poteter, strø over litt purre, deretter litt salt og pepper. Nytt lag med poteter osv
Putt nedi biter av blåmuggost og parmesan eller legg på toppen.
Putt nedi et par biter med smør.
Hell over fløten. (NB det skal ikke være så mye fløte at det dekker poteten, da koker det bare over)
Jarlsberg på toppen - revet eller i skiver.

Stekes på 200 grader i 1 time.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.