Det er sjelden jeg tenker at en matrett er gammeldags, men semulegrynspudding får jeg litt gamle vibber av. Jeg er usikker på om jeg likte denne særlig godt som barn (mine barn liker den ikke), men nå synes jeg den er god.
Ok, selvsagt rangert etter alt som inneholder sjokolade.
1 liter H-melk
90 g semulegryn
2-3 ss sukker
4-5 mandeldråper
Kok opp melka.
Ha i semulegrynene og rør til det koker opp igjen.
Kok grøten under lokk i ca 15-20 minutter. Grynene skal bli møre.
Smak til med sukker og mandeldråper.
Hell grøten i ei skål og avkjøl.
Legg et lokk eller plastfolie over skåla, det forhindrer at det dannes en ekkel hinne oppå puddingen.
Serveres med rød saus.
Fra Wikipedia:
Semulegryn er den innerste og hardeste delen av hvetekjernen.
Semolina (semulegryn) kommer fra italiensk, og betyr semi-malt, dvs. at kjernen i hvetekornet males til store partikler, og ikke til mel.
Fås kjøpt i de fleste butikker, Regal sin pakke ser slik ut.
Åååå semulegrynspudding er godt! Minnar meg om barndom og leirskule ;)
SvarSlettHei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt på Lesernes VG helgespesial, god helg!
SvarSlettSemulegrynspudding eller grøt som eg ville ha kalt det, var noe eg satte veldig stor pris på når eg var liten! :)NAM! Må nesten be mamma om å laga det i helga ;)
SvarSlettMagne: Det var jo en hyggelig overraskelse. Spesielt morsomt at dette skjedde i dag, da jeg akkurat nå driver og hjelper pappa med surfing og plutselig så vi et kjent bilde på VG :-)
SvarSlettRune og Moncky: Semulegrynspudding er definitivt barndomsminner. Tusen takk for hyggelige kommentarer. Ønsker dere ei riktig god helg!
Åh, jeg hadde visst glemt semulegryn. Jeg elska det som liten. Tror jeg må finne ut om de små grautgramsene mine liker det!
SvarSlettHilsen Stina
Å semulepudding er SÅÅÅ godt ! Fikk det hos bestemor og bestefar hver uke fra jeg var 9-13 .. Fantastisk med kald solbærsirup og sukker på ! Nam <3 Og så billig :D
SvarSlettSemulepudding er jo sååå godt. Har ikke hørt om noen som ikke liker det. Lager det ofte.
SvarSlettForresten den ekle hinna på toppen som du nevner, er jo bare best!
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettAh, semulepudding hadde jeg helt glemt. Barndomsminner. Rakk skal du ha. ☺
SvarSlettVi gir denne en test idag... det er vel hvertfall 30 år siden sist jeg smakte grøten med verdens vanskeligste navn :) Si det 3 ganger fort etterhverandre... semulegrynsgrøt :)
SvarSlettSpennende å prøve slike barndomsminner så mange år etterpå. Selv er jeg nesten sikker på at jeg ikke likte det som barn, men etter 20 års pause så er jeg blitt så voksen at jeg liker det godt.
SvarSlettDet er mye spillrom for å forbedre denne oppskriften en god del. Om du f.eks har i et egg eller to når grøten er ferdigkokt og så kjører den i en smurt form i ovnen en stund, så blir det veldig mye bedre.
SvarSlettDette er mer den svenske tradisjonelle måten å servere dette på :)