Av og til slår vi til med Belgiske vafler. Jeg er vel litt usikker på om jeg synes de er bedre enn de beste 'norske' vaffeltypene. Men varme med is og sjokoladesaus så er de farlig gode likevel.
Antall? Nok til dessert til 5 stk ihvertfall.
75 g usaltet smør
3 dl melk
25 g fersk gjær
2 eggeplommer
2 eggehviter
60 g sukker
1 vaniljestang
0,5 ts salt
225 g hvetemel
Smelt smøret.
Ta ut frøene fra vaniljestangen.
Varm melken til 37 grader og smuldre gjæren oppi. Rør til all gjæren er oppløst. Legg gjerne oppi vaniljestangen og la den ligge og sette smak på melkegjærblandingen.
Skill eggene.
Ha eggeplommene, sukkeret og frøene fra vaniljestangen i en bolle og visp sammen.
Hell vekselsvis oppi melkegjærblandingen (husk å ta ut vaniljestangen) og hvetemelet med saltet.
Visp til røren er glatt.
Stivpisk eggehvitene og skjær disse inn i røra.
La røra stå og heve en times tid.
Stekes i et 'belgisk' vaffeljern.
Serveres varme med is og sjokoladesaus.
åååå både ser og høres helt himmelsk ut! synd jeg har verken egg eller belgisk vaffeljern hehe
SvarSlettNoe å ønske deg... vaffeljernet altså hehe
Ønsker deg en suuuuper fin søndag!!
Klem!