mandag 7. juli 2008

Verdens beste vafler

Er visstnok vaflene ved Sjømannskirken i København og gode er de :-)

2 egg
1 dl sukker
2 dl skummet kulturmelk
1,5 dl søt melk
1 dl vann
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 ts vaniljesukker
0,5 ts kardemomme
125 g smeltet smør


Vel, den enkle versjonen over er for pingler, skal man først lage så kan man like gjerne ta fram 10-liters kjelen og bruke opp hele literen med kulturmelk.


10 egg
5 dl sukker
1 liter skummet kulturmelk
7,5 dl søt melk
5 dl vann
1750 g hvetemel
5 ts bakepulver
2,5 ts natron
5 ts vaniljesukker
2,5 ts kardemomme
625 g smeltet smørOg hvis det skulle bli røre til overs så fungerer det fint å helle den over på tomme melkekartonger og fryse. Det er best å tine den sakte da beholdes den tjukke konsistensen, men er nøden stor så fungerer mikrotining også, røra blir da mye tynnere, men smaken er fortsatt god.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.