lørdag 30. oktober 2010

Chili con carne

Jeg kan ikke fordra bønner, linser, erter og generelt alle slike runde småting. Men vi prøver å lære ungene at det ikke er lov å si at man ikke liker maten før man har smakt på den. Så da må mor også smake på ting hun ikke liker. Men som med det meste, ting smaker forskjellig i forskjellige retter og dette likte jeg!


ca 6 store porsjoner

4 løk
1 kg kjøttdeig
2 ss tomatpuré
4 bokser hermetiske tomater
6 soltørkede tomater
10 hvitløksfedd
6 gulrøtter
1 pk bønner (skal sjekke ut størrelsen neste butikktur)
2 ts kumin
2 ts korianderpasta / eller litt finhakket frisk koriander
2 chili
2 ts chilipulver
4 stk paprika
1 boks rømme
1 pose tortillachips?

Finhakk løken, hvitløken, tomatene. Skrell og kutt gulrøttene i biter. Del chilien i to og skrap ut frøene, finhakk. Skjær paprikaen i store biter.

Legg paprikabitene på ei stekeplate og ha dem under grillen til de begynner å bli svart. Ta dem ut og la dem kjøle seg litt før du deler dem i mindre biter.

Bruk en stor kjele og stek løken blank. Ha i kjøttdeig og stek på middels varme til den får litt farge. Ha i tomat, tomatpurre, soltørket tomat, hvitløk.

Ha i gulrot og bønner.
Deretter kumin, koriander, chili og chilipulver.
Ha i paprikaen.

La gryta koke i 30-45 minutter.
Serveres med rømme.
Og er det helg så slår vi til med tortillachips i tillegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.