Jeg har aldri vært noen stor knekkebrødelsker, hvis man ser bort ifra WASA Frukost, men det kan vel knappes kalles knekkebrød? Vel, jeg har som de fleste andre kastet meg på hjemmelagetknekkebrødbølgen og det at 2 av 3 unger liker dem er en stor bonus.
4 dl sammalt hvete
4 dl store havregryn
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarfrø
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann
Rør sammen alt.
Fordel på to bakeplater med bakepapir.
Rutes opp i passe biter før steking. Eller hvis det er litt for rennende, stek et par minutter før det rutes opp.
Stek begge brettene samtidig på (varmluft hvis du har) ca 160 grader i 70 minutter.
Bytt om brettene etter halv tid.
Fantastisk! Eg har planar om å bake knekkebrød, og då skal eg jammen prøva desse, for dei ser jo knallgode ut! :)
SvarSlettDet ser godt ut, har laget samme type knekkebrød i fjor! Det falt også i smak hos dattera som ellers ikke er så glad i brød ;)
SvarSlettDisse så jo både gode ut, og overkommelige å få til! ;-)
SvarSlettDu spurte om KitchenAid vs Kenwood; vi har en GAMMEL Kenwood som vi arvet av svigermor; laget på 1970-tallet engang ;-). Den fungerer utmerket; men er ikke så lekker å se på synes jeg... Vil ikke ha den framme på kjøkkenbenken, derfor ble den lite brukt. Kitchen Aiden var julegave i fjor; den er så lekker at den er et smykke på benken, synes jeg :-). Og da blir den jo oftere brukt også!
Kenwooden har nok bedre kapasitet, da - tar større deig rett og slett! Men Kitchen Aiden er stillere i bruk... Så det kommer vel an på hva du er ute etter ;-)
Må bare få takke for hyggelig kommentar på bokbloggen til minstemann med det samme - han ble superstolt! :-)
Ha en fin kveld!
:-)
holder på å steke de nå, veldig spent!:) tror de kommer til å falle i smak;)
SvarSlettLi/Småtingene: tusen takk for svar!
SvarSlettOg bokbloggen er bare helt super.
Sigrid: spennende, håper du liker dem.