Hverdagspannekaker hos oss kan være litt hipp som happ avhengig av hva vi finner i kjøleskapet, men litt ekstra crème fraîche eller rømme er alltid en bonus.
Alle mål er sånn omtrentlige.
3 egg
1 ss sukker
1 ts salt
0,7 l skummet melk
2 dl crème fraîche
1 dl sammalt hvete
3-5 dl hvetemel til ønsket tykkelse på røra
2-3 ss smør, smeltet
Pisk egg, sukker og salt lett.
Tilsett melk og crème fraîche.
Rør inn melet litt etter litt.
Hvor tykk man liker røra er litt individuelt, rør inn hvetemel litt etter litt til du får en tykkelse du liker. Husk at røra blir tykkere når den sveller, hvis den blir for tykk rører du bare inn mer melk.
La røra svelle i 20-30 min (hvis du har tid).
Stekes i panna på middels varme.
Serveres med fyll etter ønske.
Har du prøvd slami og jarlsberg?
Pannekaker er jo livets gull, nam! Spesielt godt blir det noe syrlig i røra, som creme fraiche! Dette virker lovende!
SvarSlett:) Nam!