lørdag 21. mai 2011

Santa Kristina - spekeskinkehimmelen


Har du hørt om Santa Kristina?
Det hadde ikke jeg heller før jeg så i avisa at det norske juniorkokkelandslaget hadde gått på en liten blindtestsmell da de testet denne opp mot de spanske og italienske skinkene. Og det skjønner jeg godt, for denne var nydelig.

Skinka produseres av Nortura på Tynset og er laget på tradisjonelt vis og langtidsmodnes i 24 måneder. Grisene blir spesialfôret og kommer fra to gårder ved Mjøsa.

Vi kjøpte skinka på Fenaknoken i Oslo, men den bør jo være å finne andre steder også. Den er ihvertfall verdt å prøve, nærmere spekeskinkehimmelen er det vanskelig å komme.
 

4 kommentarer:

  1. Mmmm, den må prøves!! :) Liker at den er norsk ♥

    SvarSlett
  2. Den er helt nydelig, smelter på tunga.

    SvarSlett
  3. Er det nå jeg skal angre på at jeg ikke takket ja på lørdag???

    SvarSlett
  4. Ja :-)
    Men det kommer garantert flere sjanser.

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.