søndag 5. juni 2011

Grove pannekaker med is

Jeg lurer på om unger får lov å komme hit på middagsbesøk mer når det kommer ut at jeg serverer pannekaker med is til middag :-)
Som vanlig er ikke dette verdens beste pannekaker til det er de for grove og for lite smak, men isen og jordbærsyltetøyet overdøyver alt, så da er det greit at pannekakene har et snev av sunnhet i seg.


ca 10 pannekaker

alle mål er ca - her lages det på slump
3 egg
1 ss sukker
0,5 ts salt
1 ts kardemomme
8 dl melk
150 gram sammalt hvete fin
hvetemel (mengde bestemmes av ønsket tykkelse)
2 never havregryn
50 gram margarin (2 spruter fra flytende flaska)

Egg, sukker, salt og kardemomme piskes lett. (Med håndvisp ja, ikke noe avansert).
Hell oppi melka og rør inn den sammalte hveten. Rør også inn litt hvetemel til rør begynner å bli litt tykk.
Ha oppi havregryn og sjekk konsistensen.
Rør inn mer hvetemel hvis det trengs.
Rør inn smøret.

La røra stå og svelle i 20 minutter. Røra blir da litt tykkere.
Stek tynne pannekaker.

Serveres med is og jordbærsyltetøy.

Restepannekaker serveres med brunost til frokost dagen etter.

Av en eller annen grunn innehold mors pannekaker mye mer is enn ungenes......

2 kommentarer:

  1. Visst är det mycket godare med lite grövre pannakakor nu när man är vuxen? :-) Jag har ochså börjat med sånt. Dinkelmjöl i stället för vetemjöl och 2 msk linfrön är mina favoritingredinser. Om man vill vara riktigt seriös river man en lite morot och blandar i smeten...oj, vilken lång kommentar :-)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for tips. Linfrø og gulrot har jeg aldri tenkt på engang, men det skal jeg definitivt prøve.

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.