fredag 2. mars 2012

Kjøttkaker med muskat og ingefær

Gubben har blitt rene spesialisten på kjøttboller og kjøttkaker, eller hos oss er det vel strengt tatt bare størrelsen som avgjør om vi kaller det boller eller kaker.

Til 2 voksne og 3 barn

3 skiver brød
500 g kjøttdeig
1 stk egg
1 ts ingefær
0,5 ts muskat
salt
pepper

Skjær bort skorpene fra brødskivene og legg dem i vann. Når de er helt gjennomtrukket ta dem opp og klem ut vannet.
Ha alle ingrediensene i en bolle og rør sammen. (Ikke rør for mye, det kan gjøre at kjøttkakene seige og sprettballkaker er ikke så godt).
Form kjøttfarsen til passende store kuler.
Stekes i smør/olje, litt høy varme for å få en stekeskorpe, deretter på middels varme i ca 5-6 minutter til de er gjennomstekte.
  
Serveres sammen med stekt løk og risotto, eller poteter hvis du liker det bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.