fredag 9. februar 2007

Krepsehalesuppe


Denne oppskrifta har jeg fått av Henriette på jobben. Knallgod.


4 porsjoner


4 tomater
4 hakkede sjalottenløk
2 ss smør
1 ss hvetemel
6 ss hvitvin (tørr)
2,5 dl varm hønsebuljong
Litt salt, sukker, vitpepper og tabasco
250 gr krepsehaler
Finhakket gressløk
4 dl fløte

Prikk tomatene med gaffel. Kok opp vann og ha i tomatene. la dem ligge 1 min, avkjøl med kaldt vann. Ta opp tomatene og ta av skallet, samt del dem i to og ta ut kjernene. Hakk tomatene i terninger.
Fres løken, strø over mel og rør om. Spe med vin, og bland sammen hønsebuljong og fløte. La det koke opp og rør om. Ha i salt, sukker, pepper og tobasko.
La det nå småputtre i 5 min på svak varme. Ha i krepsehalene og tomatene rett før servering. Ha også i gressløken og spar litt av gressløken til å dekorere suppen/tallerkene med.

Denne suppa har vi lagd dagen før, med tomatene. Men krepsehalene ble hatt i rett før servering. Frode brukte også litt safran i. Hvis dere kun skal ha suppe så ville jeg ha beregnet 1½ - 2 porsjoner pr pers.

2 kommentarer:

 1. Hei.

  Hadde 10-års bryllupsdag og hadde invitert en del gjester til middag. Vi skulle prøve bryllupsmenyen fra 10 år tilbake og der var det krepsehalesuppe til forrett. Men hvordan i h.. lager man det??? Da var det litt googling da, så kom jeg over oppskriften din og tok en råsjans... Det ble en ubetinget suksess! Takk for maten.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med 10-årsdagen!
  Tusen takk for hyggelig tilbakemelding.
  Denne suppa er bestandig en suksess og så er den så utrolig lett å lage.

  SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.