mandag 22. juni 2009

Frodes pastasaus

Finhakk to gulrøtter
Finhakk en gul løk
Finhak 2-3-4 hvitløksfedd
200 g bacon
2 dl rødvin
2 dl fløte/melk
En boks hele hermetiserte tomater, kutt opp tomatene

Varm 10-20 g smør og olivenolje i panne, stek gulrot på middels sterk til sterk varme
Etter 3-4 minutter, ha oppi løk, senk varmen en anelse
Etter 4-5 minutter /når løken er blank) ha oppi bacon, hev varmen en anelse
Etter 5-6 minutter, ha oppi vin. La det surre til all væsken er kokt ut
Ha oppi fløte, la det surre til all væsken er kokt ut
Ha oppi en tsk timian og en tsk oregano
Ha oppi hermetiserte tomater, med alle væske. La det surre til passe konsistens, dvs. ikke helt tørr, men heller ikke altfor flytende.

Smak til med salt og pepper og hell den over pastaen.

Tips:
For bedre smak så kan man ha en skalk parmesan oppi under kokingen.

Kan utvides med stangselleri, laurbærblad, annet/mere kjøtt, osv. Lar man det da surre i tre fire timer, har man plutselig bolognese ....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.