søndag 4. juli 2010

Kylling på ølboks når det regner

Enkelte ganger regner det såpass mye at den planlagte grillinga ikke frister. Heldigvis kan man som oftest redde middagen ved hjelp av stekeovnen og en av de mange kokebøkene man har i hylla. Heldigvis for oss har Jan Vardøen bekrevet ovnsgrilling i 'Tøff mat', det hadde nemlig ikke falt oss inn at denne kunne lages i stekeovnen. Men nå kan vi kanskje slå til med litt ølkylling på vinteren også?


Tidsforbruk: ca 2 timer

Hel kylling
En kald halvliter med godt øl - må være på boks ja
olje
salt
pepper
evt krydderblanding etter smak

Start med å drikke et par dl øl av boksen mens du gnir inn kyllingen med olje, salt og pepper (evt krydderblanding).
Klipp deretter av toppen av boksen slik at den blir helt åpen.
Tre kyllingen på boksen.

Sett kyllingen i ovnen på 180 grader. Bruk undervarme i ovnen mesteparten av tiden og avslutt med grillelementet til slutt for å få brunt og sprøtt skinn.
Stekes i 1-1,5 timer.

Det vil renne av en del fett, ta dette fettet og hell over kyllingen med jevne mellomrom.
Kyllingen er ferdig når beinet er begynt å bli bevegelig eller man kan stikke en spiss kniv inn i låret på fuglen, hvis saften som renner ut er helt klar så er den ferdig.

NB! husk at boksen er VARM!

La kylingen hvile i 5 minutter før servering, men pass på at den ikke blir stående for lenge da blir den tørr.

For flere bilder og beskrivelse av hvordan man blir grillens konge se her.

6 kommentarer:

  1. Denne er supergod, jeg smakte den i Danmark for noen år siden. Da kalt "Øl i røven" - hehe - og tilberedt på grill. Smakte nydelig!
    Takk for koselig kommentar hos meg - ville bare si at jeg legger deg til i bloggrullen min. :)

    SvarSlett
  2. Så flott at den kan lages i stekovnen inne også, absolutt prøves ut en regnværs dag:)

    SvarSlett
  3. Kan barn spis det ? siden det skal stå på en ølboks :P

    SvarSlett
  4. Hei
    Det går helt fint, alkoholen fordamper ved høy varme. På en annen side skal man kanskje ikke venne barna på ølsmak :-)

    SvarSlett
  5. Har laget denne retten på grill og ovn i en årrekke, kaller den for ‘rævpult kylling’... Jeg bruker alkoholfritt øl da det Faktisk tar mange timer før alkohol fordamper.

    SvarSlett
    Svar
    1. Haha, fantastisk navn! Og du har helt rett, alkoholfritt øl er smart, det skal jeg bruke neste gang.

      Slett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.