torsdag 16. september 2010

Kjøttsauspannekaker

Jeg liker kjøttsausen, jeg vil bare ikke spise den.....
sa lillesøster. Storesøster syntes kjøttsausen var kjempegod, men ville ikke ha pannekakene. Junior derimot spiste ingen av delene. Kort sagt en ypperlig middag for hele familien :-) Men vi voksne syntes den var god, så da må nok ungene finne seg i å bli servert dette flere ganger.


Pannekaker
4 egg
5 dl melk
ca 2 dl sammalt hvete, fin
ca 2 dl hvetemel
1 ts salt

Rør sammen og la røra svelle i 20 minutter. Stek pannekakene.

Kjøttsaus
500 g kyllingkjøttdeig
1 løk
2 hvitløkbåt
1,5 dl hønsebuljong (utblandet)
1/2 ts chilipulver
3 ss tomatpuré
Salt og pepper

Finhakk løk og hvitløk. Lag buljong.
Brun kjøttdeigen sammen med løk og hvitløk.
Krydre med chilipulver, salt og pepper.
Rør inn buljongen og tomatpurén.
Småkok i ca 5 min.

Legg fyll i pannekakene og rull sammen og legg dem i ei ildfast form.

Ost til gratinering

Riv ost over pannekakerullene, gjerne typer med litt smak på f.eks cheddar.
Gratiner i stekeovnen på 200 grader til osten er smeltet.
Serveres med salat?

Tips:
Pannekakerullene kan lages på forhånd og settes i kjøleskap.
Ta dem fram og riv ost over og gratiner dem i ovnen til de er gjennomvarme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.