torsdag 2. september 2010

Kantarellsuppe

En kjempegod høstsuppe som ungene likte godt selv om de påstår at de ikke liker sopp.


ca 4 porsjoner

500 g kantareller
6 sjalottløk
60 g smør
12 dl hønsebuljong 
1,5 dl matfløte
1,5 dl crème fraîche
1,5 ss maisennamel
2 eggeplommer
salt og pepper

Skjær soppen i små biter. 
Hakk løken.
Smelt smøret og ha oppi løk og sopp. Krydre med salt og pepper.
La surre under omrøring i ca. 8 minutter, til de blir gylne.
Ha oppi hønsebuljongen og la det hele småkoke i 10 minutter.
Rør ut maisennamel i litt av fløten.
Ha fløte og créme fraïche i suppa.
Smak til med salt og peppper.
Ha i eggeplommer og varm opp.
NB! Suppa må ikke koke etter at eggeplommene er tilsatt.

1 kommentar:

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.