søndag 5. desember 2010

Kaldhevet kulturmelkbrød

Driver fortsatt og forsker på det beste brødet og av og til husker jeg å skrive ned oppskrifta. Dette er et veldig saftig brød. Storesøster er fremdeles på kneipbrødkjøret og nekter å smake på noe annet, bortsett fra når hun får servert dette brødet med smør til suppe, da er det plutselig godt.


3 store brød

1 kg sammalt hvete, grov
1,2 kg hvetemel
1 pose tørrgjær
1 neve linfrø
2 never havregryn
2 ts salt
1 liter kald kulturmelk
1 liter kaldt vann

Bland sammen det tørre og ha i det våte.
Elt, elt, elt, elt, elt, elt - eller la Kenwood gjøre det for deg.

Sett deigen til heving.
Alternativ 1: La den stå i romtemperatur i timesvis til den har hevet seg dobbelt så stor.
Alternativ 2: Sett den kjøling over natta. La den deretter heve noen timer i romtemperatur.

Bak ut tre store brød.
Etterhev i 1-2 timer (siden deigen fortsatt er kald trenger den lengre etterheving enn vanlig).

Stekes på 200 grader i 1 time.

1 kommentar:

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.