I følge storesøster er dette verdens beste muffins. Mulig de konkurrerer om å være verdens enkleste også. De er uten egg noe som passer ypperlig når en av lillesøsters venninner er på besøk.
ca 60 små muffins
5 dl vaniljesaus
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
300 g hvetemel
50 g byggmel eller sammalt hvete
Smelt smør (bruk en såpass stor kjele/bolle at du får plass til vaniljesausen). Rør vaniljesausen inn i smøret.
Ha alt det tørre i en bolle og bland.
Hell smør og vaniljeblandingen oppi det tørre og rør rundt.
Ha røra i muffinsformer.
Denne gangen brukte jeg små muffinsformer som tok 1 ts røre. Ypperlig størrelse til barnebursdager eller som en liten munnfull søtt for voksne.
Stekes på 175 grader i 20 min
Denne skal jeg jammen meg prøve - muffins uten egg er supert for oss med eggeallergi i familien:)
SvarSlettDe så gode og enkle ut, og sikkert stor slager i barnebursdager. :-)
SvarSlettJeg har vært hos Ugla og smakt disse, og de var helt nydelige!
SvarSlettJeg har også selv laget den som en stor kake, men tror jeg foretrekker muffinsversjonen ;-)
Jeg fikk 27 litt større muffins og jeg brukte Vaniljekrem isteden for vaniljesaus. På toppen brukte jeg kanel og perlesukker.
SvarSlettResulteret ble strålende! ;-)
Kanel og perlesukker hender det jeg bruker, men vaniljekrem har jeg ikke prøvd. Takk for tips, det skal jeg prøve.
SvarSlettØnsker deg en riktig fin sommer!
Tror du det går fint å putte bringebær i?
SvarSlettHei. Det har jeg aldri tenkt på, men det burde fungere. Du kan jo teste med et par muffins først før du har bringebær i hele røra.
Slett