Jeg liker scones, mye på grunn av at det er så kjapt å lage. Og etter at jeg fant ut at jeg ikke orket smuldre smøret og bruker smeltet smør, så klarer jeg å lage dem uten å bli klissete på fingrene også.
Disse kan godt spises uten pålegg, ferskenbiolaen sørger for at de blir ganske søte.
16 små scones
350 g hvetemel
50 g sammalt hvete, fin
100 g byggmel
4 ts bakepulver
1/4 ts salt
1 ss sukker
4 ss smeltet meierismør
3,5 dl ferskenbiola (fungerer sikkert med jordbær, blåbær eller annet også)
Rør sammen alle ingrediensene.
Ingen heving.
Del deigen i 4 og lag "boller" som du setter på bakepapiret. Trykk dem litt flate, ta en kniv og del hver scones i fire deler - ikke skjær igjennom, bare trykk litt ned. Ta en gaffel og prikk litt i sconesen. (Min scones er som regel så klissete at den prikkinga er unødvendig)
Stek på 250 grader i 10-15 min.
Denne oppskriften skal jeg jammen prøve - ser deilig ut! Takk for oppskriften
SvarSlettBeste hilsen Superkokken :-)
Hei
SvarSlettIna fra Mat på bordet og jeg har startet Matbloggsentralen, en samling med blant annet matbloggere. Dersom du har lyst til å bli medlem, er du hjertelig velkommen til å legge igjen en kommentar i det første innlegget vårt eller sende en epost til kjoekkentjeneste@gmail.com.
http://matbloggsentralen.blogspot.com/