søndag 9. oktober 2011

Annapoteter

Eller 'smørbadende poteter' er kanskje et mer beskrivende ord?
Sånn litt fritt etter det jeg har lest på nettet: Annapoteter er oppfunnet av chef Adolf Dugléré.  Han oppkalte den etter en berømt prostituert, Anna Deslions, som frekventerte restauranten hans Café Anglais i Paris sånn en gang på slutten av 1800-tallet.
Café Anglais er der Babette jobbet. (Jeg tar det selvfølgelig for gitt at alle med et snev av matinteresse har lest Babettes Gjestebud :-)



ca 5 porsjoner

15 poteter
150 g smør
salt
pepper

Skrell potetene og skjær dem i syltynne skiver. (En mandolin er suveren til dette, ikke musikkinstrumentet altså.)
Smelt smøret.
Smør bunnen i ei ildfast form.
Dekk bunnen med potetskiver, gjerne litt overlappende. Pensle med smør og krydre med litt salt og pepper.
Legg en nytt lag med poteter, pensle med smør og krydre med salt og pepper.
Legg en nytt lag med poteter, pensle med smør og krydre med salt og pepper.
Legg en nytt lag med poteter, pensle med smør og krydre med salt og pepper.
Legg en nytt lag med poteter, pensle med smør og krydre med salt og pepper.
Legg en nytt lag med poteter, pensle med smør og krydre med salt og pepper.
Osv.... (Det blir utrolig mange lag)

Stek i ovn på 200 grader i ca 30 min.

1 kommentar:

  1. Annapoteter er kjempegodt. Det er lite som ikke blir bedre av smør. ;-)

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.