Jeg er virkelig ikke begeistret for grapefrukt, jeg synes smaken er besk. Men punkt 1 i barneoppdragelsen er at man kan ikke si at man ikke liker før man har smakt, så da måtte jeg smake da gubben lagde denne sausen. Og du verden for en positiv overraskelse, dette var virkelig godt.
ca 4 porsjoner
4 andebryst
Saus:
1 grapefrukt
1 appelsin
2 ss sukker
2 hele pepperkorn (knus dem lett med flatsiden av en kniv)
1 ss vann
1 kanelstang
Skrell grapefrukten og få bort alt det hvite. Fileter båtene slik at man får ut alt kjøttet, men blir kvitt hinnene. Hell filetene og saften over i en kjele.
Skvis appelsinen slik at man får ut all saften og sil den over i kjelen.
Rør inn sukker, pepper og vann. Sleng oppi en kanelstang.
Varm opp og la det koke på middels varme i 5 min.
Grill andebrystene.
Først raskt på begge sider på direkte varme, deretter i 10 min på indirekte varme.
Andebrystene serveres med grapefruktsausen og risotto.
Så bra at du har fått litt sansen for grapefrukt!
SvarSlettVi spiser det til frokost og mellom-måltider stadig vekk ;-)
Og tusen takk for middagen. Andebryst med grapefruktsaus smakte fortreffelig:-)
SvarSlettJeg tviler på at jeg noensinne kommer til stadiet grapefrukt som frokost - jeg grøsser bare ved tanken. ;-D
SvarSlettSå bra du likte middagen, tror vi må gjenta den.