Denne passer godt når man har ferdigstekte kyllingbiter fra dagen før. Ikke så dumt at ungene liker den også :-)
ca 4 porsjoner
3 kyllingfileter
3 store gulrøtter
1 persillerot
2 skiver kålrot
1/2 purreløk
1/2 pakke sukkererter
4 cm ingefærrot
1 liten boks kokosmelk
1 fiskebuljongterning
4 dl vann
salt
pepper
3 dl ris
Skjær kyllingen i biter og stek for seg.
Del alle grønnsakene i biter/stenger/terniner eller annen ønsket form.
Gulrot, persillerot, kålrot stekes litt først. Ha deretter i purreløk og revet ingefær.
Løs opp en buljongterning i 4 dl varm vann (hva skulle man gjort uten vannkoker).
Hell buljongen og kokosmelka i gryta.
Kok opp. Ha i kyllingen og la det stå og småkoke/syde litt. Ha i sukkerertene et par minutter før servering.
Kok ris og server til.
For å lage suppe:
Bruk mer buljong og vann, kokosmelk og krydder.
Tips:
For mer smak i gryta/suppa så koker jeg med selve stilken på purreløken, den tar jeg ut før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.