til 7 voksne og 5 barn
3 bokser seterrømme
2 bokser fløte
7-8 dl mel
2 liter H-melk
Rømme og fløte kokes under røring i 10 min.
Rør inn 1/3 del av melet.
Kok
Ta av smøret.
Rør inn resten av melet.
Melka varmes i en annen kjele.
Rør inn melka litt etter litt, kok opp mellom hver innrøring.
Etter at all melka er rørt inn kokes grøten i 10 min.
Serveres med kanel og sukker (og rosiner).
I tillegg er det veldig godt med spekemat og flatbrød.
Denne vinen var veldig god til spekematen, men passet ikke så godt til rømmmegrøt. Så spis ferdig grøten først og nyt fenalåret og vinen til slutt :-)
Mmm.. nå fikk jeg lyst på hjemmelagd rømmegrøt! Takk for oppskriften, må prøves ;-)
SvarSlett