søndag 13. november 2011

Mammas pepperkaker

På tide å begynne å tenke på pepperkaker igjen. Jeg har mange oppskrifter jeg veksler mellom, men synes nok at mammas pepperkaker er best. På en annen side er de jo helt uten pepper, så kanskje de burde vært kalt noe annet?


NB! Deigen må lages dagen før.

80 g smør
1/4 ts ingefær
1/2 ts kanel
1/4 ts nellik
100 g sukker
3/4 dl sirup
3/4 dl kremfløte
375 g mel (ta av litt til utbaking)
1/2 ts bakepulver

Smelt smøret og bland inn ingefær, kanel og nellik.
Rør inn sukker og sirup.
Stivpisk kremfløten og ha i.
Rør inn mel og bakepulver. Ikke bruk alt melet, men behold noe av det til utbaking.

Form deigen til en stor bolle, dekk med plast og sett den i kjøleskapet til neste dag.


Kjevle så tynt som mulig og stikk ut figurer. Her er elg og Pippi Langstrømpe populære.
Stekes på 200 grader i 10 min, til de er pent brune.
La kakene avkjøles litt på plata før man tar dem av.


Det er en stor fordel å konsentrere seg om stekinga og ikke alt mulig annet rart. Fra fint brun til temmelig svart tar kun et halv minutt. Og selv ikke en melisoverdose klarer å kamuflere brentsmaken på disse....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.