søndag 29. januar 2012

Bløtkake

Jo mer pynt, jo bedre er filosofien blant husets yngste. 3 seigmenn og 5 nonstop pr kakestykke er et minimum.


Bløtkakebunn til springform ca 22-24 cm - jeg tyner den til 26 cm, men da blir den ikke så høy:

4 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Egg og sukker piskes til eggedosis.

Mel og bakepulver siktes og vendes inn i eggedosisen.

Dekk forma med bakepapir, jeg smører bakepapiret også.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Sett inn kaka og skru ned til 170 grader.
Stekes i 30 minutter.
La kaka stå noen minutter før kaka hvelves ut av forma. Avkjøl.


Fyll:
Jordbærsyltetøy
Krem

Krem:
3,3 dl - 4 dl fløte, litt avhengig av hvor mye jeg har tilgjengelig

Del kaka i to, dynk med vann eller saft.

Legg et lag med jordbærsyltetøy og deretter et lag med krem. (Hvor mye avhenger av hvor glad man er i hver av delene)
Legg oppå den andre delen og pynt med krem.

Pynt:
Seigmenn
Nonstop/smarties
Sukkerglitter og annet fjas
Deretter er det bare å sette bort pyntejobben til ekspertisen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.