søndag 5. februar 2012

Onkel Eivinds fylte spekeskinkekylling

Det er helt greit å dra på middagsbesøk når onkel Eivind disker opp med slik fantastisk god mat.


ca 4 porsjoner

Kylling
4 kyllingbryst
1 boks smøreost, f.eks Snøfrisk eller en variant med urter
1 pakke spekeskinke

Skjær kyllingbrystene i to, nesten helt igjennom.
Fyll dem med ost.
Pakk dem inn i spekeskinke, fest med tannpirkere hvis det er nødvendig.

Stekes i stekeovnen på 200 grader i ca 15 min, men steketida er veldig avhengig av størrelsen på kyllingfiletene..

Tilbehør:
1 liten brocolli
2 gulrøtter

Deles i biter og dampes.

Potetstappe:
ca 10 poteter

fløte/melk
smør
salt
pepper
evt muskat

Skrell potetene og del i mindre biter, jo mindre jo kortere koketid og enklere stapping. Når potetene er ferdig kokt hell av vannet. Stapp til potetene er most (NB! ikke bruk stavmikser da blir det seigt). Rør inn en dæsj smør. Deretter melk/fløte til ønsket konsistens. Salt, pepper og evt krydder etter ønske. Jeg bruker ofte urtesalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.