fredag 9. mars 2012

Vin for dummies :-)

Vin kan av og til føles vanskelig og avansert, for å gjøre det litt enklere å forstå vin deler jeg derfor disse tipsene om vin fra en fb-venn. 


Først og fremst - hvordan skille på røde og hvite viner:

Enklest skiller man på disse vintypene ved å skvalpe en liten skvett på en hvit bordduk. Den vinen som etterlater seg en lilla flekk - er rødvin. Er man en riktig kjenner så kan man bare ved å smake skille på rødt og hvitt.

Portvin er en vin man serverer i porten når gjestene kommer. Har man ingen port går det like greit å servere i heisen eller trappeoppgangen.

Serverer man tørr vin bør det ikke være gjennomtrekk eller at noen av gjestene nyser - da vinen lett kan støve ned hele huset.

Man kan bestille sin vin og få den hjemkjørt. Skulle man likevel bære den med fra Polet selv, så velg en lettvin.

Til fisk, som fiskeboller og sild foretrekker de fleste hvitvin, mens man til pølser og innmat bør drikke rødt.

Til vilt kjøtt serveres villvin. Til grillmat er det et unntak på hvitt og rødt. Til dette serveres helst brennevin da dette harmonerer best med svartbrent mat.

Ord som er vanskelige å si når man har drukket litt vin:
- Uovertreffelig - Innovativt - Kosteskaft

Ord som er vanskelig å si når man har drukket for mye vin:
- Vestkystsk - Substansiere - Konstituere

Gjennomsnittlige Ord som er helt umulig å si når man har drukket for mye vin:
- Nei takk, ikke mere vin til meg
- Sorry, du er ikke helt min type
- Nei takk, jeg vil ikke ha sex i kveld.....


Jeg ønsker alle ei riktig fin vinhelg!

3 kommentarer:

  1. Hehe- den digget jeg!!
    Spesielt den siste, nemlig ting som er umulig å si når man har drukket for mye!

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.