mandag 2. februar 2009

Vulkankake

Kan jeg friste med en vulkankake? Den smakte bedre enn den så ut til :-)


Lag bunnen i ei langpanne.

Bløtkakebunn til langpanne:
8 egg
300 g sukker
300 g hvetemel
2 ts bakepulver

Egg og sukker piskes til eggedosis.
Mel og bakepulver siktes og vendes inn i eggedosisen.
(Jeg er temmelig skjødesløs med sikting i alle andre sammenhenger, men når det gjelder bløtkakebunn sikter jeg alltid! Det finnes ekstrautstyr som gjør dette som en lek :-)
Dekk lanpanna med bakepapir, jeg smører bakepapiret også.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Sett inn kaka og skru ned til 170 grader.
Stekes i 30 minutter.
La kaka stå noen minutter før kaka hvelves ut av forma. Avkjøl.

Deretter skjærte jeg ut 3-4 runde bunner i forskjellig størrelse. Du kan selvsagt steke flere runde bunner eller kjøpe ferdig. Det blir en del rester, disse bruker jeg også.
Legg rester på kakefatet og legg vaniljekrem oppå og nedi hullene slik at du får en jevn flate. Legg på en hel bunn og smør den med jordbærsyltetøy. Legg et nytt lag med restebunn oppå.


Fyll ut med vaniljekrem, deretter en hel bunn igjen og syltetøy. De hele bunnene gjør kaka stødig. Deretter er det bare å bygge så høyt man vil.



Det går med en del krem til denne kaka. Jeg brukte 2 bokser fløte. Brukte svart konditorfarge får å få den grå (blå :-) fargen.
Fyll ut kaka med krem til den får riktig fasong.
Deretter oransje krem som "velter" ut av vulkanene, men litt jordbærsyltetøy og nonstop som effekter.


Hvorfor jeg ikke lagde den i sjokoladekake, det hadde vært enklere å få fin og fristende?
Storesøster liker ikke sjokoladekake, hun derimot elsker bløtkake!

1 kommentar:

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.