lørdag 23. januar 2010

Chilimandler

En ny favorittsnacks til rødvinen. Hvis man ser bortifra skålding av mandler så er den lynkjapp å lage også. NB! Vær forsiktig med inntaket, flere helgers testing med flere testpersoner viser en klar sammenheng mellom spising av disse og skallebank dagen etter. Ja, for det kan umulig være rødvinen, den var jo forkjellig hver gang ;-D


3 never mandler
1 chili
2-3 klyper havsalt

Skold mandlene og la de tørke litt.
Finhakk chili.
Legg mandlene i ei langpanne dekt med bakepapir.
Spre chili og salt over, rør rundt slik at alt blir fordelt.

Stekes midt i ovnen på 200 grader.
Rør av og til.

Det variere litt hvor mye brentsmak man ønsker så testsmak underveis og ta dem ut når du synes det er nok.
Serveres varme eller kalde - kommer litt an på når man har tid til å lage dem.

1 kommentar:

  1. Takk for oppskrift. Disse mandlene høres deilige ut - har aldri prøvd med chili før. Hjemmelaget snacks slår aldri feil :-)
    Ha ei flott uke!
    Pludrehanneklem

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.