onsdag 20. januar 2010

Prøvebrød #1

Storesøster liker de utroligste ting til å være en unge, men brød spiser hun ikke. Så da prøver mor alle varianter for å finne et brød som ser lyst ut, ikke har noen synlige frø og som smaker godt. Vi voksne syntes dette var godt, mens den vriene ungen nekter å spise det :-)


3 brød

330 g rug sammalt
1250 g hvetemel
2 never havregryn
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1,1 liter vann
1 ss honning

Bland det tørre. Smelt honningen i litt av vannet. Ha all væsken i det tørre og elt i kjøkkenmaskina i 5 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Bak ut til 3 brød.
Etterhev i 40 min.
Stekes på 200 grader i 50-60 minutter.

1 kommentar:

  1. ...och norskt bröd som är så gott. Men det är på samma vis med mina barnbarn. De äter bara Polarbrød.

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.