søndag 21. mars 2010

Brunostmuffins

Det blir som regel masse brunostrester her i huset som vi ikke helt vet hva vi skal gjøre med, det er begrenset hvor mye vi får brukt opp i sauser også :-) Disse muffinsene er gode, men har en litt uvant smak i forhold til annen muffins. Fine å ha i fryseren når man plutselig får lyst på noe godt.


12-14 muffins

3 egg
½ dl sukker
2 dl yoghurt naturell
1-2 ss bringebærsyltetøy
75 g smør eller solsikkeolje
150 g revet brunost
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
175 g sammalt hvetemel finmalt eller bare vanlig hvetemel eller en blandig

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland yoghurt, bringebærsyltetøy og smør/olje.
Bland brunost, bakepulver, vaniljesukker og hvetemel.
Bland det tørre og våte vekselsvis i røra (eller ta den enkle og sleng alt oppi samtidig)

Ha i røra i vanlige muffinsformer.
Stekes på 200 grader i ca 15 minutter.

4 kommentarer:

  1. Jeg kan skrive under på at disse muffinsene er kjempegode :-)

    SvarSlett
  2. Det var uvanlige muffins ja, men jeg er glad i brunost så denne skal jeg huske på. :-)

    SvarSlett
  3. Muffins er alltid en stor suksess hos oss. I går lagde jeg bananmuffins med litt frosne blåbær oppi. Dobbelt så godt!

    SvarSlett
  4. Brunostmuffins gitt, det har jeg aldri prøvd før men etter å ha smakt litt på ordet så tenker jeg at det er jo sikkert ikke så dumt, kanskje jeg må prøve meg på disse en dag. ;-)

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.