Det finnes en regel som sier at rabarbra skal spises før St.Hans, men hva med rabarbraen på hytta på Røros? Den har jo ikke kommet opp til St.Hans :-) Ellers har vi funnet ut at hvis vi bare høster nok rabarbra så kan man få flere avlinger utover sommeren, så selv om jorbæra i teorien kommer etter at rabarbraen er erklært uspiselig så fungerer denne desserten likevel.
6-8 porsjoner
3 store eller 6 små stengler rabarbra
60 g sukker
3 egg
100 g sukker
150 g mascarponeost
6-8 fingerkjeks
1/2 kurv jordbær
2 ss sukker
Rens rabarbraen og ta bort den ytterste hinnen av stenglene (det gjør jeg egentlig aldri, siden jeg som oftest bruker myke små stengler).
Hakk i små biter og ha i en kjele med 60 gram sukker. Kok i 2 min. Viktig å ikke koke for lenge, de skal kun være myke. Hell rabarbraen over i ei skål slik at den blir litt avkjølt.
Eggeplommer og sukker piskes til eggedosis.
Rør inn mascarponeost.
Pisk eggehvitene litt (ikke stivpiskes) og rør inn i eggeblandingen.
Rens jordbærene og del dem i mindre biter. Røres med 2 ss sukker. NB! hvis jordbærene er veldig søte, kutt ut sukkeret.
Enkel:
Finn fram 6-8 fine glass.
En fingerkjeks til hvert glass, brekk hver kjeks i flere deler og legg nederst i glasset.
Hell rabarbra over kjeksene.
Legg jordbær oppå.
Legg eggeblandingen oppå toppen.
Latskapsversjonen:
Finn ei stor skål.
Legg fingerkjeks i bunnen.
Hell rabarbraen over
Legg jorbærene opp.
Avslutt med eggeblandingen på toppen
Settes i kjøleskapet i minst en time før servering.
Eget huskenotat: Det er klin umulig å få kjøpt fingerkjeks på Røros, husk å ta med hjemmefra!
Jeg synes kanskje at den fortsatt er litt søt, så neste sommer bør jeg prøve med litt mindre sukker i eggedosisen.
Oi, bedre enn vanlig tiramisu. Går det an altså? Jeg er ingen stor fan av rabarbra (men har planer om å utfordre den holdningen i sommer), men når du kommer med slike lovord får man jo lyst å prøve, for tiramisu er jo en av de beste dessertene som finnes. :-)
SvarSlettmmm dette ser riktig godt ut! Må prøves! Rabarbra er en av favorittene mine! ;)
SvarSlettHer spiste vi opp en hel Tiramisu igår, den "orginale" hvis man kan kalle den det;)
SvarSlettDenne skal definitivt prøves ut ved en anledning, tusen takk for deilige og inspirerende oppskrifter!!
Klem Ingvild