ca 4 porsjoner
1 torskerogn
4 skiver av fersk torsk
8 poteter
4 gulrøtter
1 løk
200 g smør
Salt - Til fersk torsk brukes 1/2 dl salt pr liter vann som torsken skal trekkes i.
Pakk torskerogna inn i matpapir for å hindre at den sprekker under koking.
Kok opp vann, ha i 1ss salt pr liter, legg i rogna. La den trekke i 30-40 min.
Skrell og kok poteter.
Skrell og del gulrøttene i litt mindre deler, kokes.
Kok opp vann i en stor kjele, ha i saltet og legg i torskeskivene, trekkes i 6-8 min.
Ha smøret i en liten kjele og smelt det.
Hakk løk og bland sammen med smøret.
Del rogna i skiver og stek i panna.
Server torsk, rogn, poteter og gulrot med godt med smør over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.