En av mine favorittkaker som mamma stadig baker når vi er hjemme på besøk. Av en eller annen grunn forsvinner store deler av kaka diskret uten å ha vært innom kaffebordet en gang. Det er alt for fristende å snike til seg et stykke hver gang man passerer boksen der den oppbevares.
Originaloppskriften (mamma sin er litt justert) er fra 50-tallet og fikk 3. plass i en kakekonkurranse arrangert av Freia Bakepulver.
Selv har jeg også bakt denne til en kakekonkurranse, der selveste Pascal måtte smake på den. :-)
3 egg
3 små kopper sukker
1 liten kopp smeltet smør
3 små kopper hvetemel
2 ts bakepulver
litt hakkede nøtter eller mandler
1 kopp = 1,5 dl
Pisk egg og sukker godt.
Rør inn mel, bakepulver og smør.
Røra helles i en rund form ca. 24 cm.
Strø over nøtter/mandler.
Stekes ved 175 grader ca. 30 min.
Kaka kjennes litt rå ut i midten når den er ferdig/kald.
Nam... Menne - kunne du ikke ha kommet med oppskriften mens påskefråtsingen fremdeles kunne forsvares..? ;-)
SvarSlettTakk for tips, jeg skal spare yndlingsmarsipanen til jul :-)
SvarSlett