fredag 9. februar 2007
Krepsehalesuppe
Denne oppskrifta har jeg fått av Henriette på jobben. Knallgod.
4 porsjoner
4 tomater
4 hakkede sjalottenløk
2 ss smør
1 ss hvetemel
6 ss hvitvin (tørr)
2,5 dl varm hønsebuljong
Litt salt, sukker, vitpepper og tabasco
250 gr krepsehaler
Finhakket gressløk
4 dl fløte
Prikk tomatene med gaffel. Kok opp vann og ha i tomatene. la dem ligge 1 min, avkjøl med kaldt vann. Ta opp tomatene og ta av skallet, samt del dem i to og ta ut kjernene. Hakk tomatene i terninger.
Fres løken, strø over mel og rør om. Spe med vin, og bland sammen hønsebuljong og fløte. La det koke opp og rør om. Ha i salt, sukker, pepper og tobasko.
La det nå småputtre i 5 min på svak varme. Ha i krepsehalene og tomatene rett før servering. Ha også i gressløken og spar litt av gressløken til å dekorere suppen/tallerkene med.
Denne suppa har vi lagd dagen før, med tomatene. Men krepsehalene ble hatt i rett før servering. Frode brukte også litt safran i. Hvis dere kun skal ha suppe så ville jeg ha beregnet 1½ - 2 porsjoner pr pers.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei.
SvarSlettHadde 10-års bryllupsdag og hadde invitert en del gjester til middag. Vi skulle prøve bryllupsmenyen fra 10 år tilbake og der var det krepsehalesuppe til forrett. Men hvordan i h.. lager man det??? Da var det litt googling da, så kom jeg over oppskriften din og tok en råsjans... Det ble en ubetinget suksess! Takk for maten.
Gratulerer med 10-årsdagen!
SvarSlettTusen takk for hyggelig tilbakemelding.
Denne suppa er bestandig en suksess og så er den så utrolig lett å lage.