fredag 16. mars 2007

Marinert chèvre med parmaskinke

8 skiver parmaskinke
200 g chèvre i rull (fransk geitost) NB! Haukeli er for løs ost til å brukes.

Marinade:
1 dl rapsolje
1 ss hvitvinseddik
1 ss honning salt og svartpepper
0,5 dl mandelflak/hakkede mandler
1 sjalottløk
1 dl persille

Skjær osten i skiver. (Man kan selvsagt ta bort skimmelen (muggkanten) fra osten hvis man gidder)
Bland oljen med eddiken og honningen. Tilsett salt og svartpepper etter smak. Hell marinaden over osten. Bland mandelflakene, løken og persillen med osten og la det hvile en stund.

Servering alt. 1:
Rull de marinerte ostebitene i skinkeskivene.
Legg dem på et fat og stikk en tannpirker i hver bit.

Servering alt. 2:
Sett fram hele skåla og så forsyner man seg med marinert ost og spiser den med kniv og gaffel sammen med skinka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.