mandag 28. mai 2007

Rabarbra- og jordbærsyltetøy

Rabarbra er den eneste planten som får leve i vårt store blomsterbed :-)

1200 g rabarbra
900 g jordbær
500 g demerrasukker/brunt sukker
10 kanelstenger

(2008-versjonen:
ca 2 kg rabarbra
ca 2 kg jordbær
1,5 kg brunt sukker
15 kanelstenger)

Kutt rabarbraen i små biter.
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok i ca 1 time.
Bruk varme glass og fyll så fullt som mulig. Sett glassene opp ned til de er avkjølt.

Foholdet mellom jordbær og rabarbra kan variere, alt etter hvor mye vi har. Dette syltetøyet er syrlig, så hvis du liker søtt syltetøy bør du bruke mer sukker.
Når det gjelder konservering og holdbarhet... - hos oss rekker det aldri å stå så lenge at det er et problem :-)


2 kommentarer:

  1. is that brown thing on the bread under the jelly, is thie the wonderful norvegian "cheese".
    ohhhhhhhhhhhhh yummie.
    rita

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.