onsdag 5. mars 2008

Fiskegrateng

Denne oppskrifta trenger muligens litt justeringer før den blir perfekt :-)

Ca 5 porsjoner

ca 600 g torsk
ca 2 dl makaroni (gjerne av fullkorn)
Jarlsbergost
knust kavring
3 egg

Hvit saus:
3 ss smør
hvetemel
ca 7 dl melk (evt. skummet melk + en dasj matfløte)
salt
pepper
muskatnøtt

Kan lages kvelden før:
Kok opp vann og legg i fiskefileene. Trekk i 10-12 minutter til fileene er hvite.
Kok makaroni.
Lag hvit saus.
Skill eggeplommer og eggehvite. Rør eggeplommene inn i litt avkjølt saus. Sett eggehvitene i kjøleskapet.
Fisk, makaroni og saus kan røres sammen og settes i kjøleskapet til neste dag.

Rett før steking:
Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i fiskemakaronisausen.
Ha det i en liten langpanne/ildfast form.
Dekk med skiver av Jarlsberg.
Strø knust kavring på toppen

Stekes i 30-40 minutter på 200 grader.

Serveres med kokte poteter og revet gulrot.

1 kommentar:

  1. Hey.. Denne snublet jeg plutselig over etter at du var på besøk. Så spennende. Nå har jeg nye tips til middagsmat! Takk!!

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.