Denne oppskrifta trenger muligens litt justeringer før den blir perfekt :-)
Ca 5 porsjoner
ca 600 g torsk
ca 2 dl makaroni (gjerne av fullkorn)
Jarlsbergost
knust kavring
3 egg
Hvit saus:
3 ss smør
hvetemel
ca 7 dl melk (evt. skummet melk + en dasj matfløte)
salt
pepper
muskatnøtt
Kan lages kvelden før:
Kok opp vann og legg i fiskefileene. Trekk i 10-12 minutter til fileene er hvite.
Kok makaroni.
Lag hvit saus.
Skill eggeplommer og eggehvite. Rør eggeplommene inn i litt avkjølt saus. Sett eggehvitene i kjøleskapet.
Fisk, makaroni og saus kan røres sammen og settes i kjøleskapet til neste dag.
Rett før steking:
Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i fiskemakaronisausen.
Ha det i en liten langpanne/ildfast form.
Dekk med skiver av Jarlsberg.
Strø knust kavring på toppen
Stekes i 30-40 minutter på 200 grader.
Serveres med kokte poteter og revet gulrot.
Hey.. Denne snublet jeg plutselig over etter at du var på besøk. Så spennende. Nå har jeg nye tips til middagsmat! Takk!!
SvarSlett