Denne er en favoritt til frokost/lunsj - lynkjapp å lage, tar ca 15 min.
16 små scones
250 g sammalt hvete
250 g hvetemel
4 ts bakepulver
1/4 ts salt
1 ss sukker
4 ss margarin
3-3,5 dl kald melk (gjerne kefir, kultur)
I originaloppskriften står det at man skal smuldre smøret i melet, men hvem gidder det? Tar lang tid og man blir klissete på fingrene :-) Jeg bruker flytende smør.
Rør sammen alle ingrediensene.
Ingen heving.
Del deigen i 4 og lag "boller" som du setter på bakepapiret. Trykk dem litt flate, ta en kniv og del hver scones i fire deler - ikke skjær igjennom, bare trykk litt ned. Ta en gaffel og prikk litt i sconesen.
Stek på 250 grader i 10 min.
Kan du legge ut oppskriften på creme brulée og is? Begge deler var nemlig så innmari godt :)
SvarSlett