En av mine dessertfavoritter. Jeg sjekker bestandig restaurantenes dessertmeny og har de ikke crème brûlée, så har de allerede mistet sjansen til toppscore. Ok, en sjokoladefondant kan redde toppscoren :-)
6 dl fløte
1 vaniljestang
(gjerne et par stjerneanis også)
Varm dette til kokepunktet, trekk det av plata og la det stå i 10 min.
5 eggeplommer
50 g sukker
Pisk eggeplommer og sukker (vel, røres ihvertfall :-).
Tilsett fløten litt etter litt - må siles først hvis stjerneanisen er gått istykker. Og selvsagt vaniljestanga tas ut :-)
6 porsjoner
6 dl fløte
1 vaniljestang
(gjerne et par stjerneanis også)
Varm dette til kokepunktet, trekk det av plata og la det stå i 10 min.
5 eggeplommer
50 g sukker
Pisk eggeplommer og sukker (vel, røres ihvertfall :-).
Tilsett fløten litt etter litt - må siles først hvis stjerneanisen er gått istykker. Og selvsagt vaniljestanga tas ut :-)
Fordeles på 6 former.
Stekes i ovn på 100 grader i ca 1 time.
Strø 75 gram sukker over formene.
Sett inn på øverste rille og grill i 2-3 min.
Vi erfarne har derimot en egen crème brûlée brenner :-)
Jeg synes den er best varm, men det er ingenting iveien for å lage dem på forhånd og sette dem i kjøleskapet til de skal spises og grille sukkerlokket da.
Så fint å finne en ny matblogg. Håper det er greit at jeg linker deg opp?
SvarSlettCreme Brulee er en av mine favoritter og, så nye oppskrifter må bare prøves! Hege
Denne Creme Brulee'en er bare supergod! Skal lage den som bursdagsmiddag til min kjære i kveld :-)
SvarSlett