Dette er vel en dansk spesialitet? Det er ihvertfall vår nye favoritt til ribba. Oppskriften har jeg fått av Margot på Hobbyboden.
1 kg små poteter, faste
4 ss sukker eller sirup
40 g smør
0,5 dl vann
Skrell og kok potetene. Avkjøl dem. (Man kan få kjøpt små kokte poteter på glass - aldri prøvd det).
Skyll potetene i kaldt vann og la dem dryppe godt av.
Dryss sukkeret i en stor panne og varm opp til det er smeltet og lysebrunt. Ha i smøret og rør til det er godt blandet.
Ha i potetene og rist panna.
Hell i vannet og varm/kok potetene under omrøring til vannet er fordampet.
Mmmmmm, høres veldig godt ut! Kanskje noe å prøve til middag i helgen?
SvarSlettTakk for tipset!
Her måtte jeg legge meg til for å følge bloggen din.Mange fine oppskrifter!!
SvarSlett