fredag 23. januar 2009

Brunede kartofler

Dette er vel en dansk spesialitet? Det er ihvertfall vår nye favoritt til ribba. Oppskriften har jeg fått av Margot på Hobbyboden.


1 kg små poteter, faste
4 ss sukker eller sirup
40 g smør
0,5 dl vann

Skrell og kok potetene. Avkjøl dem. (Man kan få kjøpt små kokte poteter på glass - aldri prøvd det).
Skyll potetene i kaldt vann og la dem dryppe godt av.
Dryss sukkeret i en stor panne og varm opp til det er smeltet og lysebrunt. Ha i smøret og rør til det er godt blandet.
Ha i potetene og rist panna.
Hell i vannet og varm/kok potetene under omrøring til vannet er fordampet.

2 kommentarer:

  1. Mmmmmm, høres veldig godt ut! Kanskje noe å prøve til middag i helgen?
    Takk for tipset!

    SvarSlett
  2. Her måtte jeg legge meg til for å følge bloggen din.Mange fine oppskrifter!!

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.