tirsdag 27. januar 2009

Pølsegryte

Opprinnelig ei Arne Brimi oppskrift fra kokeboka "Uten mat og drikke", men jeg har forandret litt på den. Men siterer det han skrev i boka om pølser: "Pølser er godt også til gryterett, men ikkje alle pølser er like gode. Det er utruleg kva som kan stappast i en tarm og kallast pølse-eitt-eller-anna. Hiugs at berre dei gamle, gode pølsenamna som røykt kjøtpølse, grillpølse, wiener eller medister har krav på å vere ekte. Heiter det middagspølse, sportswiener el.l., er det oftast billeg, men ikkje ekte. Det vil seie at pølsa er oppspedd med ting som ikkje har noko i ei pølse å gjere."

4 porsjoner


300g røkte kjøttpølser (jeg bruker hele pakken)
2 gule løk
300 g kålrot
3-4 gulrøtter
3-4 poteter
4 tomater eller en boks hermetiske tomater
1 ss smør
1 ss hvetemel
5-6 dl vann
salt
pepper


Skjær løk i skiver, kålrot i terninger, tomater i biter, gulrot og pølser i skiver.
Fres løken i smøret, hiv oppi tomatene og fres videre. Dryss på melet under røring. Ha i vann (jeg varmer vannet i vannkokeren først, gryta koker kjappere da). Hiv oppi kålrot, gulrot og potet. Kok til kålrota er mør. Hiv oppi pølsene mot slutten.
Denne passer godt til å lage stor porsjon og fryse. Kålrota blir litt vassen etter frysing, men det løses helt greit med å mose den på tallerkenen med gaffel når den skal spises.
For en skarpere smak så kan du ta ut potet og gulrot.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.