4 porsjoner
300g røkte kjøttpølser (jeg bruker hele pakken)
2 gule løk
300 g kålrot
3-4 gulrøtter
3-4 poteter
4 tomater eller en boks hermetiske tomater
1 ss smør
1 ss hvetemel
5-6 dl vann
salt
pepper
Skjær løk i skiver, kålrot i terninger, tomater i biter, gulrot og pølser i skiver.
Fres løken i smøret, hiv oppi tomatene og fres videre. Dryss på melet under røring. Ha i vann (jeg varmer vannet i vannkokeren først, gryta koker kjappere da). Hiv oppi kålrot, gulrot og potet. Kok til kålrota er mør. Hiv oppi pølsene mot slutten.

Denne passer godt til å lage stor porsjon og fryse. Kålrota blir litt vassen etter frysing, men det løses helt greit med å mose den på tallerkenen med gaffel når den skal spises.
For en skarpere smak så kan du ta ut potet og gulrot.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.