mandag 27. april 2009

Lapskaus

Grei måte å bli kvitt kjøttrester på.

Sånn ca 2 voksne, 2 barn og litt rester:

ca 300 g stekt kjøtt
8 litt mindre poteter
3 svære gulrøtter
liten kål
1/4 purreløk
2 buljongterninger
salt, peper
1/2 dl matfløte
1 ss smør
sukkerkulør

Skrell poteter, kål, gulrøtter og purreløk og kutt i så store/små biter som du liker. Kok sammen med et par buljongterninger. Etterhvert hiver du oppi purreløken.

Skjær kjøtter i terninger.

Når grønnsakene er ferdig kokt har man oppi kjøttet. Deretter en klatt smør og en dæsj matfløt. Smak til med salt og pepper og eventuelt annet spennende krydder.

Personlig så liker jeg best at lapskaus er brun, så den viktigste ingrediensen blir sukkerkulør :-)

Ok, det ser ikke akkurat innbydende ut på bilde :-)

2 kommentarer:

  1. Lapskaus er noe av det beste jeg vet! Takk for oppskriften:)

    SvarSlett
  2. Så fint:-) Jeg har nå oppdatert med litt sånn ca mål, slik at man har litt peiling på mengden. Mine porsjoner kan vel trygt sies å være litt større enn de som finnes i kokebøkene :-)

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.