torsdag 17. mars 2011

Knekkebrød til skituren?

Nå kan påska bare komme, jeg er klar for skituren!
Kakao, appelsin og sjokoladeknekkebrød.
Eller mulig disse sorterer under benevnelsen kjeks?


4 dl sammalt hvete
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl kaldt vann
1 stor teskje honning
200 gram mørk sjokolade (ser ingen grunn til å begrense seg)
1 neve rosiner

Varm bittelitt av vannet og rør ut honningen i det.
Knus sjokoladen i småbiter.
Ha alt sammen i en bolle og rør sammen.
Fordel på to bakeplater med bakepapir.
Rutes opp i passe biter før steking. Eller hvis det er litt for rennende, stek et par minutter før det rutes opp.
Stek begge brettene samtidig på (varmluft hvis du har) ca 160 grader i 70 minutter.
Bytt om brettene etter halv tid.
Hvis du ønsker dem litt mer som seige kjeks så steker du bare litt mindre.


PS. Nei, selv om de er gode så erstatter de IKKE Kvikk-lunsjen....

7 kommentarer:

  1. Fikk vann i munnen nå. Ønsker deg en flott påske når den tid kommer :)

    SvarSlett
  2. Tusen hjertelig, disse må prøves!

    SvarSlett
  3. Bakte 'vanlege' knekkebrød i går, og var veldig nøgd med dei.. Trur jammen eg må baka desse til neste gong me skal på tur, for eg er sikkar på at desse slår det meste, untagen kvikk-lunsj kanskje ;)

    SvarSlett
  4. Takk.

    Ingenting slår Kvikk-Lunsj på tur :-)

    SvarSlett
  5. Hei! Kan jeg få bruke bilde av barbidokkekaka di og linke tilbake til deg? Siw Eriksen, siwpeder@hotmail.com

    SvarSlett
  6. Nei, det blir lenge til jeg også bytter ut kvikklunsj med knekkebrød! Disse sprø frøknekkebrødene er virkelig gode!

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.