fredag 4. september 2009

Fiskepinner

Etter å ha smakt disse blir kjøpepinner aldri det samme igjen. Så enkelt som dette var, så skjønner jeg ikke hvorfor vi ikke har lagd dette før.


4 porsjoner?

ca 600g Seiblokk eller annen passende fisk
2 dl kavringsmuler
2 ss sesamfrø (fungerer uten også)
2 egg
1 dl mel
salt
pepper
olje
smør

Skjær seiblokka i passende skiver. Krydre med salt og pepper.
Visp eggene i en skål.
Bland kavringsmuler og sesamfrø i en annen skål.
Ha mel i en tredje skål (jeg putter i litt salt og pepper her også)

Vend fiskepinnene i melet. Deretter dypp dem i eggblandingen og til slutt så vendes de i smuleskåla.
Stek dem i smør og olje i stekepanna. Hvis du steker mange på en gang så legger jeg de ferdige i stekeovnen for å holde på varmen.

Huskeliste til meg selv til neste gang:
Når man på en liten kjøkkenbenk har hjelp av to ivrige til å dyppe og vende, samt en liten junior som står mellom føttene og gjerne vil hjelpe til så er det litt viktig med forberedelser.
1. Husk å lage kavringsmulene kvelden før, eller kjøp ferdige smuler!
2. Pass på at det er nok krakker tilgjengelig for små hjelpere.
3. Få hjelp av en annen voksen til å lage tilbehør.

5 kommentarer:

  1. DU, JEG ER VELDIG FRISTET PÅ Å PRØVE DISSE FISKEPINNENE..
    Du skriver knust kavring...Vil det si sånn "frokostkavring" har en pose det står sukkerkavring på-tror du det vil gunke? Eventuelt griljermel?

    Du må fortsette denne fantastiske bloggen!!!

    SvarSlett
  2. Nå kjøper jeg kavring sånn stort sett hvert jubelår og putter den på krukke så jeg er litt usikker på hvilken type jeg bruker. Men jeg tror det er Wasa grov frokostskorper jeg har nå.

    Sukkerkavring er det så lenge siden jeg har smakt at jeg ikke husker på om den smaker veldig søtt? Men jeg bruker også lys vanlig kavring. Det gjør ikke noe om det smaker litt søtt, bare det ikke er veldig søtt.

    Jeg tror det er griljermel jeg mener, jeg har nemlig aldri prøvd det. Men alle rundt meg reklamerer for det :-)

    SvarSlett
  3. Tusen takk for hyggelig kommentar forresten :-)
    Har ingen planer om å slutte med denne bloggen, men akkurat nå driver vi og flytter så det går litt sakte med nye oppskrifter.

    SvarSlett
  4. ok at jeg linker til deg fra bloggen min??

    SvarSlett
  5. Disse høres kjempegode ut. Takk for oppskrift!

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.