4 porsjoner
Kjøttsaus:
1 løk
1 stangselleri
2 gulrøtter
1 pk bacon (200-300g)
400 g kjøttdeig/karbonadedeig
2 dl rødvin
1,5 dl melk (helmelk blir best)
1 boks hermetiske tomater (400g) - de hele tomatene er de fineste
en dæsj oregano
4 laurbærblad
litt revet muskatnøtt
Finhakk løk, selleri og gulrot og surr det til løken er blitt blank.
Skjær bacon i små terninger. Bacon og kjøttdeig stekes (kokes) sammen med grønnsakene.
Ha i rødvinene og kok inn.
Ha i melken og kok inn.
Ha i tomatene og kryderet.
La det putre i timesvis. Hvis det blir tomt for væske så kan man ha i litt vann. Konsistensen skal være kremete.
Ha sausen over i en boks og lagre den i kjøleskapet til du skal lage resten.
NB!! Kjøttsausen må minst lages en dag i forveien!
Hvit saus:
2-3 ss smør
2-3 ss hvetemel
4 dl melk (helmelk er best)
1 liten løk eller 2 sjalottløk
8-9 hele pepperkorn
4-5 laurbærblad
kvart revet muskatnøtt
enorme mengder parmesan eller 50-100 gram
Finhakk løken. Kok opp melken med løken og krydderet. Ta det av plata og la det stå i et kvarter. Sil av. (Husk at det er melken som skal beholdes :-)
Smelt smør og visp inn melet. La surre i et minutt. Spe med melken og kok i 5 minutter. Ta kjelen av plata og rør inn revet parmesan.
Pastaplater:
Veldig godt med hjemmelagde, men enklest med ferdigkjøpte :-)
Finn fram ei ildfast form og legg de forskjellige lagene etter følgende formel:
kjøttsaus, plater, kjøttsaus, hvit saus, plater, kjøttsaus, plater, kjøttsaus, hvit saus, plater, hvit saus osv osv
Ha så mye revet parmesan som mulig på toppen.
Stekes på 200 grader i 40 minutter.
Serveres med salat og godt brød.
mandag 16. november 2009
Verdens beste lasagne
Eller den beste jeg har smakt ihvertfall, er gubbens :-)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
mmm....denne skal jeg lage, spennende oppskrift.
SvarSlettHer i huset elsker vi hjemmelaget lasagne, så denne må definitivt prøves :)
SvarSlettDette hørtes alldeles nydelig ut! Takk for at du deler oppskrift, den lagres og prøves ut en dag. :)
SvarSlettWow. Tusen takk for at du deler oppskriften med oss ! Har lagret den. ;)
SvarSlettTakk for hyggelige tilbakemeldinger :-)
SvarSlettDenne har vi prøvd flere ganger og den er virkelig verdens beste!
SvarSlettTusen takk for kjempekoselig tilbakemelding!
SvarSlettSausen står nå og putrer her, prøvesmaking tilsier at dette blir bra!
SvarSlettDenne skal jeg jammen prøve!
SvarSlettTakk for at du delte. Fortsatt god sommer.
Denne skal jeg lage imorgen men kjøttsausen idag.. men hvorfor skal den stå å putre i timesvis?
SvarSlettHei. Det er for at konsistensen skal bli kremete. Og man reduserer væskemengden slik at smaken blir sterkere.
SvarSlettOk, takk for svar! Har laget kjøttsausen slik som anvist og imorgen blir det resten til en Lasagne.. Blir spennende å se om den blir god:))
SvarSlettSå spennende:) gleder meg til den oppskriften kommer hehe..
SvarSlettMin datter og jeg likte lasagnen kjempegodt! Hun gir den 4 av 5 * ikke dårlig det!
Så hyggelig å høre. Jeg blir bestandig så nervøs når jeg skryter enormt av maten og så skal andre prøve den etterpå - er jo ikke sikkert at de liker det samme som meg :-)
SvarSlett