mandag 16. november 2009

Verdens beste lasagne

Eller den beste jeg har smakt ihvertfall, er gubbens :-)

4 porsjoner

Kjøttsaus:
1 løk
1 stangselleri
2 gulrøtter
1 pk bacon (200-300g)
400 g kjøttdeig/karbonadedeig
2 dl rødvin
1,5 dl melk (helmelk blir best)
1 boks hermetiske tomater (400g) - de hele tomatene er de fineste
en dæsj oregano
4 laurbærblad
litt revet muskatnøtt

Finhakk løk, selleri og gulrot og surr det til løken er blitt blank.
Skjær bacon i små terninger. Bacon og kjøttdeig stekes (kokes) sammen med grønnsakene.
Ha i rødvinene og kok inn.
Ha i melken og kok inn.
Ha i tomatene og kryderet.
La det putre i timesvis. Hvis det blir tomt for væske så kan man ha i litt vann. Konsistensen skal være kremete.
Ha sausen over i en boks og lagre den i kjøleskapet til du skal lage resten.

NB!! Kjøttsausen må minst lages en dag i forveien!


Hvit saus:
2-3 ss smør
2-3 ss hvetemel
4 dl melk (helmelk er best)
1 liten løk eller 2 sjalottløk
8-9 hele pepperkorn
4-5 laurbærblad
kvart revet muskatnøtt
enorme mengder parmesan eller 50-100 gram

Finhakk løken. Kok opp melken med løken og krydderet. Ta det av plata og la det stå i et kvarter. Sil av. (Husk at det er melken som skal beholdes :-)
Smelt smør og visp inn melet. La surre i et minutt. Spe med melken og kok i 5 minutter. Ta kjelen av plata og rør inn revet parmesan.

Pastaplater:
Veldig godt med hjemmelagde, men enklest med ferdigkjøpte :-)


Finn fram ei ildfast form og legg de forskjellige lagene etter følgende formel:
kjøttsaus, plater, kjøttsaus, hvit saus, plater, kjøttsaus, plater, kjøttsaus, hvit saus, plater, hvit saus osv osv
Ha så mye revet parmesan som mulig på toppen.

Stekes på 200 grader i 40 minutter.

Serveres med salat og godt brød.

14 kommentarer:

  1. mmm....denne skal jeg lage, spennende oppskrift.

    SvarSlett
  2. Her i huset elsker vi hjemmelaget lasagne, så denne må definitivt prøves :)

    SvarSlett
  3. Dette hørtes alldeles nydelig ut! Takk for at du deler oppskrift, den lagres og prøves ut en dag. :)

    SvarSlett
  4. Wow. Tusen takk for at du deler oppskriften med oss ! Har lagret den. ;)

    SvarSlett
  5. Takk for hyggelige tilbakemeldinger :-)

    SvarSlett
  6. Denne har vi prøvd flere ganger og den er virkelig verdens beste!

    SvarSlett
  7. Tusen takk for kjempekoselig tilbakemelding!

    SvarSlett
  8. Sausen står nå og putrer her, prøvesmaking tilsier at dette blir bra!

    SvarSlett
  9. Denne skal jeg jammen prøve!
    Takk for at du delte. Fortsatt god sommer.

    SvarSlett
  10. Denne skal jeg lage imorgen men kjøttsausen idag.. men hvorfor skal den stå å putre i timesvis?

    SvarSlett
  11. Hei. Det er for at konsistensen skal bli kremete. Og man reduserer væskemengden slik at smaken blir sterkere.

    SvarSlett
  12. Ok, takk for svar! Har laget kjøttsausen slik som anvist og imorgen blir det resten til en Lasagne.. Blir spennende å se om den blir god:))

    SvarSlett
  13. Så spennende:) gleder meg til den oppskriften kommer hehe..
    Min datter og jeg likte lasagnen kjempegodt! Hun gir den 4 av 5 * ikke dårlig det!

    SvarSlett
  14. Så hyggelig å høre. Jeg blir bestandig så nervøs når jeg skryter enormt av maten og så skal andre prøve den etterpå - er jo ikke sikkert at de liker det samme som meg :-)

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.