tirsdag 6. april 2010

Havremarvkjeks

Disse er aldri trygge i mammas kakeboks når vi er på besøk, utrolig gode med brunost på. Men når jeg tenkter meg om så har jeg vel aldri prøvd dem med annet enn brunost heller.  Kanskje på tide og sjekke ut noen andre gode oster og bittelitt rødvin.....:-)


NB! 2-dagers oppskrift

300 g havremarv
750 g hvetemel
200 g farin
275 g smør
10 ts hornsalt
0,5 l melk

Kok opp melk og gryn. La det stå natta over.
Smuldre smøret i melet.
Kjevles ut og stikkes ut til kjeks.
Stekes 175-180 grader i 8-14 min (avhengig av ovnen din, skal være bittelitt gylden, men ikke mye)


Havremarv er helkornet til havren. I enkelte deler av landet får du kjøpt det i vanlige butikker, mens det skal visstnok være å få kjøpt i helsekostforretninger over hele landet.

5 kommentarer:

  1. Disse er fantastiske, har vokst opp med de jeg også, men sldri bakt de selv. Men det må jeg nå fremover...

    SvarSlett
  2. hmmm vad är havremarm? :-)

    SvarSlett
  3. disse hørtes gode ut:) De må jeg prøve å bake:)

    SvarSlett
  4. Går det ann å bruke noe annet enn havremarm? Havregryn?

    SvarSlett
  5. Siden jeg ikke har lagd disse så mange ganger, men spist mest hos mamma så spurte jeg henne. Hun har aldri lagd den med noe annet. Havregryn tror jeg blir for mykt, men vi tror at alle hele korn vil fungere greit. Helkorn av hvete er ihvertfall enklere å få tak i.

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.