mandag 24. mai 2010

Kylling på ølboks

Kylling for mannfolk har jeg skjønt, da den inkluderer to viktige manneaktiviteter øl og grilling :-) Enkel å lage og resultatet blir veldig saftig og velsmakende, siden ølet damper fuglen innvendig under grilling. Og ja, det er gubben som står for øl og grill her også :-)


Tidsforbruk: ca 2 timer

Hel kylling
En kald halvliter med godt øl - må være på boks
olje
salt
pepper
evt krydderblanding etter smak

Start med å drikke et par dl øl av boksen mens du gnir inn kyllingen med olje, salt og pepper (evt krydderblanding).
Klipp deretter av toppen av boksen slik at den blir helt åpen.
Tre kyllingen på boksen.


Sett kyllingen på grillen. Det må være en grill med lokk. Kyllingen skal grilles indirekte på svak varme, så ikke sett den der det er varmest. F.eks ha grillkullet på den ene siden av grillen og sett kyllingen på den andre.

Sett på lokket og grill kyllingen i 70-90 minutter. NB! Svak varme!

Ja, så mye røyk tyder på i overkant varmt :-)

Drikk litt mer øl og slapp av. Du griller, de andre lager tilbehøret og dekker bord?
Kyllingen er ferdig når beinet er begynt å bli bevegelig eller man kan stikke en spiss kniv inn i låret på fuglen, hvis saften som renner ut er helt klar så er den ferdig.
NB! husk at boksen er VARM!
La kylingen hvile i 5 minutter før servering, men pass på at den ikke blir stående for lenge da blir den tørr.

7 kommentarer:

  1. Denne oppskriften skal jeg vise mannen min, det er noe han virkelig vil digge :-)

    SvarSlett
  2. Genial oppskrift! Tar meg en øl mens jeg leser den en gang til..
    Hilsen Jørn

    SvarSlett
  3. Har du fått deg jamie oliver kokeboka du også? Denne skal jeg absolutt prøve ut:)

    SvarSlett
  4. Har akkurat kjøpt ny gassgrill, så denne oppskrifta blir garantert prøvd!

    SvarSlett
  5. Den er genialt god også :-)

    Nei, har ikke den Jamie-boka. Er den bra? Måtte ta en sjekk i bokskapet her og jeg har faktisk bare en av ham....

    SvarSlett
  6. Ja,jeg syntes boka var bra jeg:)
    Så gøy dere har funnet opp oppskriften på egenhånd :)
    Og ja, den skal prøves ut til helga hvis vært holder seg bra:)

    SvarSlett
  7. Nei, ikke funnet på selv, så oppfinnsom er vi ikke :-) Men jeg er usikker på hvor vi først så den, mulig det var ei kokebok av Craig Whitson.

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.