søndag 30. mai 2010

Sitron og epleis

Jeg velger aldri sitronis når jeg skal kjøpe is for det er jo ikke godt, men denne hjemmelagede derimot har i hvert fall gitt meg nytt syn på hvordan sitronis kan smake.



3 sitroner
150 g sukker
1 eple – granny smith
1,5 dl skummet melk (men lettmelk eller helmelk fungerer også)
3 dl fløte

Press saften av sitronene. Pisk saft og sukker.
Skrell eplet og riv det.
Bland melk og eple i sitronblandingen.
Stivpisk fløten (men ikke så mye at det blir smør).
Rør kremen inn i sitronblandingen.
Ha blandingen i ismaskina og rør i 20-25 minutter (30-40 minutter, hvis helmelk).

5 kommentarer:

  1. åhhh Åhh, denne isen ser utrlig god ut:) Jeg har såå lyst på ismaskin!! :)

    SvarSlett
  2. Hjemmelaget sitronis er mye bedre enn kjøpt ja. Og iskremmaskin gjør iskremlaging så greit! Nam nam. :-)

    SvarSlett
  3. Denne isen smakte jeg i går kveld på hobbytreff hos Ugla og den var helt nydelig. Ikke for skarp sitronsmak og fin konsistens :-)

    SvarSlett
  4. Therese:
    Vi får ihvertfall mye bedre resultat enn ved den manuelle røringa :-)
    Ellers kommer det litt an på hvordan røra er. Alt er veldig bra når man spiser det rett fra bollen, men hvis det skal innom fryseren først så opplever vi en del forskjell. Mulig den forskjellen også kommer fordi jeg ikke har rørt lenge nok?
    Noen ganger er isen fin og myk etter en tur i fryseren, mens andre ganger blir den helt kompakt og steinhard.

    SvarSlett
  5. Måtte slette kommentaren til Therese pga advarsel om virus.

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.