fredag 28. mai 2010

Grillet laks med eggesmør og vårløkstuing



4 posjoner

6 lakseskiver
2 bunter vårløk
0,5 boks fløte
2 egg
2 ss smør
8 mandelpoteter
Salt
Pepper

Kok poteter.

Krydre lakseskivene og legg dem på aliminiumsfolie på grillen. (Gassgrill)
Direkte grill 2 min på hver side.
Indirekte grill i ca 10 min, snu dem halvveis.   

Hakk vårløken.
Surr løken i kjele til den blir blank, hell over fløte og kok til løken er mør.
Smak til med salt og pepper.

Kok egg - hardkokt.
Del eggene i små biter og rør sammen med smeltet smør.

Tysk tørr vin smaker godt til dette. Leitz Rüdesheimer Bischofsberg Riesling Spätlese Trocken.

 Og at maten fallt ismak er det vel ingen tvil om når ungenes tallerkener ser slik ut: 

1 kommentar:

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.