ca 10 kuler (veldig mye smak i denne, så 2 kuler på hver holder lenge)
1 neve med tynne rabarbrastilker (kort sagt jeg husker ikke hvor mye)
en passe dose demerrasukker sukker (50-60 g ?)
Kutt rabarbraen i bittesmå biter og ha i en kjele, strø over sukkeret.
Kok til rabarbraen er veldig myk og grøtete - 10 min?
Grunnoppskrift is:
125 g sukker
1,5 dl fløte
6 eggeplommer
1 vaniljestang
Kok opp. Siles når det er avkjølt.
3 dl fløte
Fløten piskes til krem og blandes sammen med den kokte fløteblandingen.
Hell isblandingen og rabarbrasausen i ismaskina og rør i 40 min.
Denne isen har vi kun spist rett ifra maskina, jeg vet ikke hvordan rabarbraen vil oppføre seg ved eventuell frysing.
Da høyrtes godt ut. Eg har testa å ha rørt jordbær i isen, har ikkje smakt enda, men trur da blir ein ny favoritt.
SvarSlettSkal serverast samen med norske jordbær og moreller i dag, nam.
Ein må nyta kvar dag, når alle "sommartinga" er her.
Ha ei fin helg!
Oddbjørg
Oj, denne hørtes fantastisk god ut!
SvarSlettKjæreste Ugla, jeg trenger adressen din så jeg får sendt deg litt salamier fra Toscana :D
SvarSlettKan du sende meg en mail på ingvild@venstre.no
Klem Ingvild
Ps; den isen høres fantastisk ut!!